AanDeBak-garantie voor 25 zorgstudenten uit Rotterdam-Zuid

25 mbo-studenten uit Rotterdam-Zuid weten zeker dat ze na het afronden van hun zorg- of welzijnsopleiding direct aan het werk kunnen. Zij ontvingen in april namelijk een AanDeBak-garantie.

De uitreiking van de AanDeBak-garantie vond plaats onder feestelijke omstandigheden. Werkgevers uit de zorg en de kinderopvang reikten samen met vertegenwoordigers van deRotterdamseZorg en het Albeda Zorgcollege de baangaranties uit in Theater Zuidplein. Hierbij waren niet alleen de studenten, maar ook hun familie aanwezig. Zij woonden onder meer een korte talkshow bij, waarin enkele werkgevers met elkaar in gesprek gingen. Een sfeerimpressie is in onderstaande video te zien.

Van school naar werk

De AanDeBak-garantie is een initiatief van NPRZ (Nationaal Programma Rotterdam Zuid). Het zorgt ervoor dat jongeren op Rotterdam Zuid na het behalen van hun mbo-diploma een goede start op de arbeidsmarkt hebben en zijn verzekerd van een baan. De baangaranties zijn er voor opleidingen in de sectoren zorg, bouw&infra, defensie, techniek, politie, haven, kinderopvang, food, transport & logistiek en installatie & metaal. Het concept sluit aan bij de Leerwerkakkoord-pijler ‘Van school naar werk’. In deze pijler is het credo ‘geen jongere zonder baan van school’.

Inspelen op toenemende zorgvraag

Niet alleen de jongeren, maar ook de sectoren weten met de AanDeBak-garantie beter waar ze aan toe zijn. Zij zijn verzekerd van nieuwe medewerkers in een tijd van krapte op de arbeidsmarkt. ‘We hebben, nu én in de toekomst, goed opgeleide mensen nodig,’ vertelt Arnold Roggeveen. Hij is manager bedrijfsvoering bij deRotterdamseZorg én projectleider van het Leerwerkakkoord Zorg. ‘De vraag naar zorg neemt alleen maar toe, maar er zijn steeds minder jongeren die in de zorg gaan werken. Omdat we in de toekomst goede zorg willen blijven leveren aan alle Rotterdammers, is de AanDeBak-garantie belangrijk.’

Opleidingen De opleidingen met een AanDeBak-garantie worden gegeven op Albeda, Lentiz Life College, het Scheepvaart- en Transportcollege, het Techniek College Rotterdam en Zadkine. Meer informatie over de AanDeBak-garantie is te vinden op aandebakgarantie.nl.