Leerwerkakkoord, Logistieke roadshow

Aftermovie logistieke roadshow

Aftermovie: dit was de Logistieke Roadshow 2022

De Logistieke Roadshow 2022 was een groot succes. In de regio Rotterdam-Rijnmond werden eind september en begin oktober 15 verschillende scholen bezocht. In totaal kwamen 1.100 leerlingen in aanraking met de sector transport en logistiek.

Het thema van dit jaar was ‘The Trip of your Drip’, ofwel de reis van jouw merkkleding. Leerlingen deden rondom dat thema diverse opdrachten op het schoolplein. Voorafgaand aan het bezoek van de Logistieke Roadshow kregen ze op school masterclasses, onder andere gegeven door Jan Wickel van Rhenus Logistics logistiek dienstverlener Rhenus. Als vervolg hierop kunnen leerlingen binnenkort een bezoek brengen aan bedrijven, om zo te ervaren hoe transport en logistiek er in de praktijk uitziet.

Samenwerking STL

Ook dit jaar werd weer nauw samengewerkt met het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Zo opende Gabby Delhaas van STL samen met wethouder Tim Versnel (wethouder Werk & Inkomen gemeente Rotterdam) de Roadshow op de Portus Julianaschool in Rotterdam-Zuid met een korte toespraak en een luide toeter vanuit de Roadshow-truck.

Bekijk de aftermovie

Bekijk voor een korte sfeerimpressie de aftermovie van de Logistieke Roadshow 2022: