Bent u ook op zoek naar een gemotiveerde, facilitaire duizendpoot?

Vanuit het Leerwerkakkoord Facilitaire Dienstverlening maken we het mogelijk!
Hoe kunnen wij werkzoekenden aan een baan én mbo-diploma helpen? Hoe kunnen we werkenden in de regio verder ontwikkelen? Hoe kunnen we werkgevers helpen om gemotiveerd talent binnen te krijgen? Dit zijn een aantal vragen die wij ons binnen het Leerwerkakkoord dagelijks stellen. Zo ook binnen het Leerwerkakkoord Facilitair. Door met deze vragen aan de slag te gaan, zijn we tot een BBL-traject gekomen vanuit de opleiding “Dienstverlening Facilitair Medewerker” dat voor álle sectoren van toegevoegde waarde is. Facilitaire functies heb je namelijk overal. Denk hierbij aan de voedingsassistent, die een cliënt van een lekkere lunch voorziet bij een zorginstelling, maar ook aan de industrieel reiniger die de opslagtanks in de haven schoonspuit en de gastheer of gastvrouw die je ontvangt als je op bezoek gaat bij een mooi kantoorpand aan de Coolsingel. Dit maakt dat dit BBL-traject brede kansen biedt voor werkzoekenden, werkenden én werkgevers uit de regio.

Hoe ziet het traject eruit?
Op dit moment is WSPR samen met de regiogemeenten en UWV druk met de werving van kandidaten. Vanuit Rotterdam, Nissewaard en de BAR-gemeenten zijn de eerste enthousiaste werkzoekenden al benaderd. Ook UWV is in gesprek met een aantal kandidaten. In december en januari gaan de onderwijsinstellingen in gesprek met kandidaten én zal er een Experience plaatsvinden. Dit is een (digitaal) evenement waarbij de kandidaten kennis kunnen maken met de opleiding en het brede facilitaire werkveld. Wanneer alle seinen voor de kandidaat op groen staan om te starten met de opleiding zal er een werkplek gezocht worden van minimaal 20 uur, die helemaal past bij de ambities van de kandidaat. Wie weet is deze werkplek wel bij uw organisatie!

Is er een match? Dan kan de kandidaat direct aan de slag. Op 1 februari 2022 start ook de opleiding waarbij de kandidaat één dag per week in de schoolbanken kruipt om de theoretische kneepjes van het facilitaire vak te leren tijdens de BBL-niv. 2 opleiding “Dienstverlening Facilitair Medewerker”. De opleiding duurt een jaar waarna de kandidaat een MBO-2 diploma op zak heeft.

Ook is er mogelijkheid voor werkende Rotterdammers om aan te sluiten in de opleiding van dit traject. Heeft u hier vragen over, dan kunt u contact opnemen met de accountmanager. De gegevens staan in de flyer.

Doet uw organisatie ook mee?
De eerste banen zijn al beschikbaar bij de werkgevers van het Leerwerkakkoord Facilitair: CSU, Facilicom, Vebego en Randstad. Daarnaast willen we alle partners van alle sectorakkoorden oproepen op mee te doen. Wil je éindelijk die facilitaire functie binnen je bedrijf vervullen met een gemotiveerde kandidaat? Neem dan contact op!