Peter Smit

Column Peter Smit: focus zorgt voor meer succes

Beste partners en vrienden van het Leerwerkakkoord,

Terwijl ik deze column schrijf, schijnt de zon volop. Ik hoop dat dit ook bij jullie thuis en in jullie organisaties zo is. Letterlijk, maar zeker ook figuurlijk.

Binnen ons Leerwerkakkoord breekt dat zonnetje in ieder geval steeds vaker en sneller door. Projecten worden volwassen en krijgen een meer regulier karakter en borging bij onze partners. Maar we starten ook nieuwe initiatieven. Niet zoveel als in het begin, want we hebben geleerd dat focus ook loont. Bovendien gaan we samen genoeg uitdagingen aan. Het is fijn om te zien dat deze focus zijn vruchten afwerpt; binnen de samenwerkingsverbanden én binnen het Leerwerkakkoord als geheel. De laatste kennissessie van ons Kennisplatform Leven lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie trok bijvoorbeeld 148 bezoekers. Ook maken we belangrijke slagen in het vormgeven van de werksessies in de regio.

Een mooie doorbraak bereikten we ook binnen het Leerwerkakkoord Facilitaire Dienstverlening. In samenwerking met het team Garantiebanen van de gemeente Rotterdam en Balanz krijgen elf mensen een nieuwe baan in de schoonmaak binnen de zorg. De werkplekken worden in samenwerking met alle partners geregeld. Een mooie samenwerking, vooral ook omdat we van alles leren van elkaar en samen de uitdagingen aangaan. Dit smaakt absoluut naar meer!

Ander leuk nieuws is dat we als LWA een workshop geven op het landelijke leerwerkfestival LLO op maandag 16 mei in Amersfoort. Dit festival wordt georganiseerd door de programmaraad van de SER. We delen daar onze ervaringen met verschillende initiatieven in relatie tot oriëntatie op nieuw werk en leven lang ontwikkelen. Denk dan aan onze Experiences, het programma Ontwikkelfit en het programma Van Bank naar Bouw. Mooie voorbeelden waar de rest van het land ook wat aan heeft!

Tot slot wijs ik jullie graag op onze conferentie op woensdag 29 juni in De Kuip. De officiële uitnodiging en het programma volgen nog – binnen ons programmateam wordt hard gewerkt aan de voorbereiding – maar ik verklap alvast dat het een spetterend geheel wordt. Blok in ieder geval de middag vanaf 14:00 uur in je agenda. We kijken niet alleen terug, maar vooral vooruit. Wat willen we met ons samenwerkingsverband bereiken, binnen de clusters en ook als partners in totaliteit? Waar willen we het verschil maken en hoe doen we dat? Ik heb er erg veel zin in!

Met al die fysieke evenementen lijkt het net of corona niet meer bestaat. Toch zeg ik: blijf goed op elkaar passen. En uiteraard: heel veel succes met samen doen én leren!

Groet,

Peter Smit

Programmamanager Leerwerkakkoord