De Beroepentuin helpt Corona-werklozen

Geen werk meer door de coronacrisis? De Beroepentuin in Rotterdam en Schiedam helpt mensen die hun baan kwijtraakten door de lockdown weer op weg. Na een korte beroepsorientatie van maximaal 2 maanden wordt in 2 maanden een vak geleerd, daarna wacht een betaalde baan.
Eind 2018 ging in Rotterdam de Beroepentuin van start, gevolgd door vier vestigingen in onder meer Schiedam. Het recept is eenvoudig: werkzoekenden ‘proeven’ in een speciale werkplaats van twaalf beroepen waar veel vraag naar is. Denk aan loodgieters, ijzervlechters of monteurs van zonnepanelen. Is duidelijk met welk vak iemand affiniteit heeft, dan doceren leermeesters uit de praktijk de basisvaardigheden en stromen de kandidaten door naar een baan.
De afgelopen twee jaar richtte de Beroepentuin zich op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De organisatie hielp in Rotterdam 180 mensen aan het werk. De Beroepentuin begint in de regio Rijnmond daarom een campagne om ‘corona-werklozen’ te werven. Deze zomer wil de instelling een eerste klasje formeren. ,Zodat ze na de bouwvak meteen aan de slag kunnen.” Zie ook https://deberoepentuin.nl/