Uitreiking basisopleiding schoonmaken

De eerste basisopleiding schoonmaken diploma’s zijn uitgereikt!

In 2021 startten we een traject vanuit het Leerwerkakkoord in samenwerking met WSP Rijnmond (WSPR), UWV en onze werkgevers CSU Cleaning Services, Hago Zorg B.V. namens Vebego, Gom namens Facilicom Group en Randstad waarbij werkzoekenden de Basisopleiding Schoonmaak aangeboden krijgen om hiermee hun baankansen te vergroten.

Na het behalen van het felbegeerde diploma worden de kandidaten bemiddeld naar een mooie baan in de schoonmaakbranche waarbij de eerder genoemde werkgevers vooraan staan om deze kandidaten een kans te bieden.

Uitreiking basisopleiding schoonmaken

Inmiddels is de eerste groep van 2022 klaar met de opleiding en hebben we dit vanmorgen afgesloten met een feestelijke diploma-uitreiking. De slingers en ballonnen waren al opgehangen en de kandidaten werden verwelkomd met een heerlijk gebakje en een kop koffie.

Eén van de kandidaten kwam trots in zijn werkkleding van Gom binnenlopen. Toen wij hem vroegen hoe zijn werk beviel gingen zijn ogen stralen en vertelde hij dat hij volgende week zelfs al de kans krijgt om met schoonmaakmachines aan de slag te gaan! Hij keek er al naar uit om zijn volgende vakopleiding te gaan volgen voor meer verdieping in het werk! Een mooi voorbeeld van hoe een dit traject meteen kan zorgen voor een positieve draai aan iemand zijn loopbaanontwikkeling.

Uitreiking basisopleiding schoonmaken

Een andere kandidaat ging na de diploma-uitreiking nog met de recruiter van WSPR, Regilio Bron in gesprek. Het was haar nog niet gelukt om een baan te vinden, maar samen met WSPR zit ze er bovenop om dit tóch zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Ook zij staat er positief in en heeft er alle vertrouwen in dat zij binnenkort een mooie baan heeft!