Kennistool CoronaWorkarounds: herontwerp je werk om corona heen

Met slimme, werkbare oplossingen kunnen we gezond en productief doorwerken

NSvP/Innovatief in Werk heeft onlangs een kennistool voor de Nederlandse arbeidsmarkt gelanceerd. Hiermee kunnen mensen en organisaties op beroeps- én taakniveau inzicht krijgen in de coronarisico’s van het werk en de oplossingen die daarbij kunnen worden toegepast. Dit via CoronaWorkarounds, gekoppeld aan een beroepenmonitor.
De Corona Workarounds zijn fysieke, technologische en organisatorische oplossingen die kunnen helpen om werktaken minder corona-gevoelig te maken.
Iedereen kan aanvullende CoronaWorkarounds aandragen en die worden dan toegevoegd, zodat er een steeds grotere kennis/databasis ontstaat. Zie verder onder en bijgaand persbericht.
Lees het volledige persbericht
• 965 beroepen, 41 taakgroepen, 65 workarounds: kijk op www.coronaworkarounds.nl
• Zie ook deze mooie, interactieve tool van www.innovatiefinwerk.nl, waar alle workarounds in één oogopslag te zien zijn

Herontwerp je werk om corona heen

Opstarten en doorwerken tijdens de coronacrisis. Hoe doen we dat gezond, productief en verantwoord? Hoe kunnen we slim om covid-19 heen werken? De NSvP heeft in samenwerking met Siebren Houtman (eelloo) en Ton Wilthagen (Universiteit Tilburg) alvast 65 innovatieve en werkbare oplossingen in beeld gebracht op de website, gekoppeld aan een beroepenmonitor. De Corona Workarounds zijn fysieke, technologische en organisatorische oplossingen die kunnen helpen om werktaken minder coronagevoelig te maken.

Om het virus heen werken; oproep van initiatiefnemers

Omdat een vaccin tegen Covid-19 waarschijnlijk nog enige tijd op zich zal laten wachten, is het vormgeven van een anderhalvemetereconomie voor het uitbreiden van de economische activiteiten cruciaal.  De site geeft voor 965 beroepen inzicht in de corona-gevoeligheid op taakniveau. De initiatiefnemers van coronaworkarounds.nl roepen werkgevers, werknemers en hun organisaties, brancheorganisatie, wetenschappers en vakexperts op hun kennis en ervaring beschikbaar te stellen om na een intelligente lockdown nu met intelligente workarounds de economie weer zo veilig, gezond én rendabel mogelijk op gang te helpen.
Meer op www.coronaworkarounds.nl