Leerwerkakkoord

Leerwerkakkoord Energietransitie gebouwde omgeving, Bouw en Techniek schiet dit jaar uit de startblokken

Samen met partners van het Leerwerkakkoord Energietransitie gebouwde omgeving, Bouw en Techniek is 2022 afgetrapt. Vanuit de studio van Maindeck in Spijkenisse werd een gevarieerd programma voorgeschoteld. Hoogtepunten: er wordt gewerkt aan een Regionale Leven Lang Ontwikkelen Desk voor Techniek en aan een Techniek hub op Zuid.

Terugblik 2021
Tijdens de bijeenkomst is samen met partners teruggeblikt op het voorgaande jaar. Onder andere op de uitkomsten van de tussenevaluatie die voor het Leerwerkakkoord is uitgevoerd. Verder deelde Josje Damsma van Project Crossover haar visie op het binden en boeien van technische vakmensen. Zo blijkt dat een taalbarrière tussen de teams op kantoor en in het werkveld ervoor zorgt dat de bijscholing die een bedrijf aanbiedt de vakmensen niet aanspreekt.

Twee nieuwe initiatieven in de maak: sluit aan!
Ook keken de partners van dit Leerwerkakkoord vooruit. Twee nieuwe initiatieven zijn: een nieuwe Regionale Leven Lang Ontwikkelen Desk voor Techniek die op dit moment verder wordt uitgewerkt. En de Techniek hub op Zuid in samenwerking met Sterk Techniek Onderwijs. Partners zijn opgeroepen om zich aan te sluiten bij een van deze of de vele andere initiatieven op de actie-agenda.