HalloWerk

Sinds de start van het matchingsplatform in 2019 vonden bijna 4.000 werkzoekenden uit de regio Rijnmond een nieuwe baan via HalloWerk. Op dit moment zijn meer dan 500 werkgevers actief op HalloWerk. Motivatie, talent en vaardigheden staan centraal. Cv en opleiding zijn minder belangrijk. HalloWerk biedt kansen voor jouw werkzoekende! Bianca Kuijper, accountmanager HalloWerk, vertelt.

 

‘Ook tijdens de coronacrisis kon onze dienstverlening vanuit HalloWerk gewoon doorgaan, omdat het een online platform is’, zegt Bianca. ‘Kandidaten die minder digivaardig zijn, krijgen hulp. Dat gaat nu telefonisch en dat is wel iets lastiger dan fysiek. Toch zijn er in 2021 al bijna 800 werkzoekenden via HalloWerk succesvol aan werkgevers verbonden. Een mooi voorbeeld is het verhaal van Donovan. Hij werkte bij de KLM als bagagemedewerker en verloor zijn baan door corona. Zijn moeder tipte hem dat de gemeente kon helpen. Via Hallowerk vond hij een nieuwe baan als bestickeraar van verkeersborden bij Traffic Service Nederland. Vanuit daar kan hij verder en naar de toekomst kijken.’ Donovan: ‘Ik kan intern opleidingen volgen om bijvoorbeeld teamleider te worden. Ik kan alle kanten op.’ Zijn tip om op te vallen bij een werkgever? ‘Ik liet in mijn HalloWerk-profiel zien dat ik enthousiast ben en graag aan de slag wilde. Door mijn positieve houding vond ik snel deze leuke baan.’

 

Experience event of meelopen bij een werkgever

Op HalloWerk kan een werkzoekende een baan vinden bij heel verschillende typen werkgevers. ‘Van de lokale detailhandel, zoals de winkel op de hoek, tot grote organisaties met een landelijk netwerk zoals verhuurbedrijf Boels’, legt Bianca uit. ‘Ook de meeste bedrijven die meedoen aan De 100 van Sander zijn op HalloWerk te vinden. Samen met bedrijven in sectoren met kansrijke beroepen organiseren we experiences. Dit zijn events waarbij werkzoekenden een kijkje achter de schermen krijgen via een webinar. Medewerkers van het bedrijf vertellen bijvoorbeeld iets over hun werk of er is een virtuele rondleiding door het bedrijf. Zo krijgt de werkzoekende een idee van wat hij of zij kan verwachten van werk in die sector, bijvoorbeeld in de haven of de logistiek. En is een kandidaat positief, dan kunnen we snel schakelen en direct een speedmeet organiseren met de werkgever. Een dagdeel meelopen bij een bedrijf is ook mogelijk. Sfeer proeven is voor een kandidaat erg fijn, zo kan hij of zij vooraf zelf ervaren of het werk iets voor hem of haar is.’

 

Verrassende gesprekken en matches via HalloWerk

Bianca: ‘De kracht van HalloWerk is dat cv en opleiding minder belangrijk zijn, het zijn geen vereisten voor een profiel op HalloWerk. Het gaat met name om talent en motivatie van de kandidaat. De positieve houding van een kandidaat maakt alle verschil. Aan de andere kant proberen wij werkgevers te stimuleren om niet in hokjes te denken en werkzoekenden een kans te geven. Ik zie dat er echt verrassende gesprekken en matches ontstaan via HalloWerk.’ Vanaf deze maand draait er ook een pilot om zelfstandig ondernemers (zzp’ers) die door de coronacrisis ander werk moeten zoeken, te helpen via HalloWerk.

 

Meer informatie voor werkcoaches

Ben jij werkcoach? Moedig je werkzoekenden aan zichzelf zichtbaar te maken op HalloWerk door een profiel in te vullen. Ben je nog niet zo bekend met HalloWerk of wil je er meer over weten? HalloWerk organiseert regelmatig webinars. Per kennissessie staat een thema centraal zoals de nieuwste ontwikkelingen op het digitale platform of bijvoorbeeld een gastspreker die informeert over trends op de arbeidsmarkt. Wil je een webinar volgen en/of meer informatie over hoe jouw kandidaat een HalloWerk-profiel kan aanmaken? Mail dan naar hallowerk@rotterdam.nl.

 

Over HalloWerk
HalloWerk is het online matchingsplatform dat werkzoekenden en werkgevers direct met elkaar in contact brengt. HalloWerk is op dit moment beschikbaar voor mensen met een uitkering in de regio’s Rijnmond, Haaglanden, Groot-Amsterdam, Midden-Utrecht, Zuid-Holland Centraal. Werkzoekenden maken online een profiel aan op basis van hun talenten en vaardigheden, via selfservice of met ondersteuning van een HalloWerk-coach.

Bekijk het complete nieuwsoverzicht