Facilitaire Dienstverlening

Jordi Loogman (29) werkt ruim vier jaar als projectmanager bij Facilicom Solutions. Sinds 1 augustus jl. vervangt hij zijn collega Natascha Sleeking-de Rooij (projectleider LWA Facilitair), die met zwangerschapsverlof is. Hij vertelt over zichzelf, zijn rol als ‘tussenpaus’, corona, bijgestelde doelstellingen en lichtpuntjes.

“Voordat ik binnen Facilicom naar de functie van projectmanager solliciteerde, werkte ik bij de servicedesk. Ik vond het belangrijk om eerst de praktijk te leren kennen. Na anderhalf jaar wist ik zeker dat ik dit écht een leuke branche vond, maar dat ik wel meer afwisseling en uitdaging nodig had. Ik ben iemand die graag mensen verbindt, samenwerkingen opstart en gaat voor doelstellingen en optimaal resultaat. In deze veemde tijd is dat wel wat lastiger. Corona zet een rem op onze maatschappij. Alles staat op een lager pitje. Het draait nu om kleine stapjes en korte termijn-resultaten.”

Actieplan bijstellen:

“Mijn rol als vervangend projectleider Leerwerkakkoord Facilitaire Dienstverlening is nog vrij vers. Natascha is begin augustus met zwangerschapsverlof gegaan. Zij heeft het Leerwerkakkoord opgestart en is er tot aan haar verlof zeer nauw bij betrokken geweest. Ik ben zeg maar de ‘tussenpaus’, die haar stoel warm houdt. Zoals Natascha in de eerste editie van deze nieuwsbrief al vertelde, zorgt de coronacrisis aan de ene kant voor meer waardering voor schoonmakers, maar heeft het ook de nodige consequenties voor het Leerwerkakkoord en onze doelstellingen. Het actieplan moeten we bijvoorbeeld flink bijstellen. Met de werkgroep, waarin alle partners vertegenwoordigd zijn, hebben we gekeken wat in deze crisis realistisch is. Sommige acties schuiven door naar 2021, andere krijgen juist prioriteit.”

Schoonmaken = corebusiness:

“Zo hebben we besloten om ons nu vooral te focussen op het instroomproces. Kan het effectiever, sneller, anders? Door bijvoorbeeld nu te investeren in de expertise en (taal)vaardigheden van mensen die zonder werk thuiszitten, resulteert dat straks in een betere matching. Ik zie zeker ook lichtpuntjes, want schoonmaken is door corona nog belangrijker geworden; en laat dat nu net onze corebusiness zijn! Als de boel weer op gang komt, staan wij klaar om zoveel mogelijk mensen aan de slag te laten gaan in de schoonmaakbranche. Mijn collega Natascha neemt na haar zwangerschapsverlof het stokje weer over. Voor mij ligt er dan vast een andere mooie uitdaging!”

Bekijk het complete nieuwsoverzicht