Nieuwsbrieven

Komende maanden staat er veel te gebeuren. We zijn bijvoorbeeld live met het Rotterdamse Scholingsfonds, waarover het nodige is gecommuniceerd in de media en op de socials. Er is van de zomer veel werk verzet om dit te regelen en er wordt nu gestart met drie groepen.

Schoolverlaters op mbo-niveau die geen baan kunnen vinden, mensen in de WW die bijna de bijstand instromen en mensen die in coronatijd in de bijstand terecht zijn gekomen. Daarbij wordt extra gefocussed op Rotterdam Zuid, gezien de impact daar van de corona-maatregelen. Later dit jaar of begin volgend jaar komt daar de groep werknemers bij die zich willen om- en bijscholen en hier niet in worden gesteund door hun werkgever of O&O fonds. Deze maatregel maar ook bijvoorbeeld ‘Nederland Leert Door’ en de acties die regionaal worden opgestart in het teken van Leven Lang Ontwikkelen en sociale innovatie gaan zeker bijdragen aan een meer duurzame arbeidsmarkt waar plek is voor iedereen.

Komende maanden worden samen met de werkgevers en sectoren verschillende experiences voor werkzoekenden (met en zonder werk) georganiseerd. Er zijn namelijk gewoon nog genoeg mooie banen en kansberoepen en het is goed dat te laten zien. Werkgevers zijn (begrijpelijk) nog voorzichtig, dus het is belangrijk om hier aandacht aan te blijven geven. Dat geldt ook zeker voor stageplekken en BBL. Juist nu is het belangrijk dat we dat goed blijven organiseren en ruimte geven aan nieuw talent. Meer weten? Kijk geregeld op onze website en socials en lees de nieuwsbrieven. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bekijk het complete nieuwsoverzicht