Bouw en Techniek

Net voor de maatregelen omtrent het coronavirus is op dinsdag 3 maart jl. op feestelijke wijze het Leerwerkakkoord Bouw en Techniek ondertekend. De partners kwamen hiervoor bijeen op de locatie Little C aan de Coolhaven, waar mooie voorbeelden van initiatieven werden besproken.

De ambitie van dit akkoord is de komende vijf jaar in gezamenlijkheid met werkgevers, opleiders en de gemeente, te investeren in het opleiden van nieuwe medewerkers voor de bouw en techniek.

Leerwerkakkoord Bouw en Techniek van start gegaan

Met uitzicht over dit bijzondere project werd de bijeenkomst aangevangen met een interview door programmamanager Peter Smit met Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, Hamit Karakus, VNO-NCW Bouwpower en de wethouders Bas Kurvers en Richard Moti van de gemeente Rotterdam. De ambitie van dit akkoord is de komende vijf jaar in gezamenlijkheid met werkgevers, opleiders en de gemeente, te investeren in het opleiden van nieuwe medewerkers voor de bouw en techniek.

Duurzame voorbeelden

Mooie voorbeelden van initiatieven in het kader van dit akkoord zijn:

  • het project ‘Van Bank naar Bouw’ van Bouwend Nederland en partners, wat als doel heeft arbeidsmobiliteit te faciliteren van de financiële sector naar de bouw. Er zijn twee interessante filmpjes gemaakt, waarin Mirjam en Dinand uitleggen waarom zij zijn overgestapt van Bank naar Bouw. Klik op hun namen op de filmpjes te bekijken.
  • het project Nieuwe energie voor de bouw’ van het Techniek College Rotterdam, i.s.m. de Rabobank en partners. Bij het laatstgenoemde project krijgen jongeren de kans om kennis te maken met werken in de sector en vervolgens een BBL opleiding te volgen zodat zij duurzaam aan het werk kunnen in de bouw. In de volgende nieuwsbrief meer hierover.

Onlangs is deze partnergroep voor het eerst (online) bijeengekomen waar, ondanks de uitdagingen die deze huidige (corona-)tijd biedt, naar voren kwam dat partners toch vooruit durven te kijken en dat er plannen liggen om nieuwe medewerkers uit alle doelgroepen voor de bouw en techniek te werven en toe te leiden naar duurzaam werk. De initiatieven richten zich zowel op (afgestudeerde) schoolverlaters als op werkzoekenden en op baanveranderaars, dus bieden kansen voor iedereen. De komende tijd zullen deze plannen verder gestalte krijgen.

“Het is van belang vroegtijdig mensen te enthousiasmeren voor de technieksector. En dan met name voor de functies waarvan we eigenlijk nog niet precies weten dat we die nodig gaan hebben. Dat klinkt cryptisch, maar met de snelle ontwikkelingen in de energietransitie, duurzaamheid, et cetera zijn techniekbedrijven zeer goed gepositioneerd. Deze ontwikkelingen brengen werkzaamheden en competenties met zich mee die wij nog niet in huis hebben en soms ook nog niet kennen“, aldus Harold Vreeburg, HR directeur Croonwolter&dros.

Digitale gastlessen door Bouwend Nederland

Wist je dat Bouwend Nederland een aantal digitale gastlessen heeft gemaakt? Ideaal voor in deze coronatijd, waarbij lesgeven in de klas een uitdaging is. Klik hier voor hun filmpje en laat je inspireren.

Bekijk het complete nieuwsoverzicht