Coronanieuws

Het Zadkine onderzoekt de mogelijkheden om opleidingen te combineren om zo, gezien de crisis, de uitstroommogelijkheden en baankansen te vergroten.

Het Zadkine in Rotterdam wil combinatie-opleidingen aanbieden om baankansen te vergroten. Studenten aan de mbo-school zouden dan bijvoorbeeld een opleiding in de horeca én de zorg kunnen volgen. De onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt, is hiervoor de aanleiding. Het volgen van twee verschillende opleidingen is nu nog niet mogelijk. Studenten kiezen nu één bepaalde richting. De coronacrisis heeft het bestuur aan het denken gezet. “We willen de kansen voor onze studenten zoveel mogelijk vergroten en ervoor zorgen dat ze na hun studie zo snel mogelijk aan werk komen”, vertelt bestuurder Marloes de Vries.
“Door de coronacrisis zijn baankansen onzekerder geworden en hebben vooral bepaalde branches het moeilijk. ,,Maar een studie duurt een paar jaar. Het zou zonde zijn als nu niemand meer een horecaopleiding volgt, terwijl de situatie er over een paar jaar weer heel anders uit kan zien.”

Zie ook AD RD online (met video)

Bekijk het complete nieuwsoverzicht