Energietransitie

Medio september is weer een nieuwe lichting hybride instructeurs technisch beroepsonderwijs ontvangen tijdens de informatiebijeenkomst bij de Hogeschool Rotterdam. De groep van 16/17 deelnemers is op 3 oktober jl. gestart met het PDD traject. Deze technici helpen mee om het tekort aan technische docenten terug te dringen. Zie ook: link

 

Het Scholingstraject Hybride Techniekopleider  is opgezet vanwege het tekort aan docenten in het technisch beroepsonderwijs. Dat is momenteel al een groot probleem en het dreigt nog veel groter te worden omdat veel techniekdocenten op vmbo- en mbo-scholen de komende jaren met pensioen gaan. En zeker in de energietransitie hebben we de komende jaren juist veel technische vakmensen nodig.

 

Het traject bestaat uit de volgende onderdelen en leidt tot een Pedagogisch Didactisch Diploma:

 

  • Contacttijd: 72 uur (18 bijeenkomsten van 16:00 – 20:00 uur bij de Hogeschool Rotterdam)
  • Stage/werkplekleren: 168 uur (80 uur aanwezig op één van de deelnemende (v)mbo scholen in Zuid-Holland en 88 uur voorbereiden van activiteiten op de school)
  • Zelfstudie: 258 uur (voorbereiden van de bijeenkomsten en uitvoeren van opdrachten)

 

De scholingskosten voor medewerkers van bij OTIB, A+O Metalektro en OOM aangesloten bedrijven worden gedragen door de opleidings- en ontwikkelingsfondsen. Medewerkers uit andere branches (bouw en infra, IT) zijn welkom, maar moeten de opleiding zelf of via hun werkgever bekostigen. De O&O-fondsen en de gemeente financieren gezamenlijk een projectleider.

Bekijk het complete nieuwsoverzicht