Plek zat voor knappe koppen in de slimste haven

EIC Mainport Rotterdam organiseert in samenwerking met Deltalinqs op 15 en 16 november 2022 de tweede editie van het Mainport Next Event. Het aantal openstaande vacatures in de Rotterdamse Haven blijft oplopen. De teller staat nu op ruim 8000. Dat is een stijging van 6,5% ten opzichte van vorig jaar. Dit komt mede door een tekort aan goed opgeleid personeel.

De werving van dat personeel begint al op de middelbare school. “Jongeren hebben vaak geen idee wat er zich in de Rotterdamse haven afspeelt en wat voor goede toekomstmogelijkheden deze te bieden heeft”, aldus Michiel Breijs, manager EIC Mainport Rotterdam. “Als ze al een beeld van de haven hebben, is dat vaak die van vies en zwaar werk. Dat beeld klopt niet met de werkelijkheid. Zo worden bijvoorbeeld de nieuwste kranen op afstand bestuurd met een joystick en wordt er bij schade-inspecties van schepen gebruik gemaakt van onderwaterdrones. Veel jongeren hebben hier geen idee van. Wat je talenten ook zijn, er is altijd wel een leuke, passende baan te vinden in de haven.”.

Een explosie aan kansen

De haven is constant in beweging met een blik op de toekomst. Duurzaamheid en milieu worden belangrijke onderwerpen. Daar zijn knappe koppen voor nodig. Mainport Next is de plek waar de havenwerknemers van de toekomst kennis maken met de bedrijven die er werkzaam zijn. Deze presenteren zich door middel van stands en prikkelende doe-activiteiten. Het doel is om leerlingen te enthousiasmeren voor een aansluitend vakkenpakket of een passende vervolgopleiding.

De aftermovie van de eerste editie is hier te vinden: https://vimeo.com/731675088

SCHRIJF U NU IN VOOR HET MAINPORT NEXT EVENT OP WWW.MAINPORT-NEXT.NL