Skills of diploma’s, wat kiest de werkgever?

Kennissessie

Onderwerp: Skills of diploma’s, wat kiest de werkgever?

In deze kennissessie zullen we van de opleiders en werkgevers horen of het al gangbaar is om zich te richten op skills, naast of in plaats van het vragen om diploma’s. Hoever zijn partijen hierin? Hoe is de verbinding tussen onderwijs en de praktijk van de werkgevers in dit vraagstuk en hoe werken ze samen om vraag gestuurd op te leiden voor de arbeidsmarkt?

Doelgroepen kennissessies:

De kennissessies van het Platform zijn bedoeld voor ondernemers en werkgevers, hun HR-professionals en Opleidings-professionals, zowel MKB-ondernemers als het grootbedrijf uit de regio Rotterdam-Rijnmond, die (nog) meer willen doen met Leven Lang Ontwikkelen. Daarnaast zijn ook vertegenwoordigers van opleidingsorganisaties en overheid en introducees van de deelnemers uit de regio Rotterdam-Rijnmond welkom.

Sprekers

Claudia Klarenbeek, Projectleider Digitaal Skills Paspoort (DSP) bij Volandis. In de kennissessie legt Claudia uit waarom het Digitaal Skills Paspoort waardevol is voor nu en voor de toekomst van de medewerkers van de bouw-, infra- en technieksector. Ook vertelt ze hoe je er in je bedrijf mee aan de slag kunt.

Veerle Visch, Adviseur Stafafdeling Onderwijs en Kwaliteit Albeda. Veerle geeft uitleg over Edubagdes. Formeel onderwijs belonen we met een diploma of certificaten, maar hoe zorg je ervoor dat ook vaardigheden worden beloond? Dit kan bijvoorbeeld door Edubadges uit te geven: digitale bewijsstukken. Edubadges zijn onderling vergelijkbaar, uitwisselbaar en stapelbaar. In je ‘backpack’ kun je je hele leven lang Edubadges verzamelen bij verschillende geaccrediteerde onderwijsinstellingen.

Dr. Joost van Genabeek, Senior onderzoeker bij de afdeling Work, Health & Technology van TNO. Joost legt zich onder andere toe op onderzoek naar de ‘skills-based’ arbeidsmarkt. Het achterliggende idee daarvan is dat skills (kennis, vaardigheden en eigenschappen) veel beter dan diploma’s of cv’s inzicht verschaffen in wat precies nodig is voor het uitoefenen van werk.

Datum

07 apr, 2022
Verlopen!

Tijd

15:30 - 17:00
Platform kennisdeling Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie

Organisator

Platform kennisdeling Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie
Email
llo.si@leerwerkakkoord.nl
Shopping Basket