Mentale gezondheidsissues op het werk herkennen

Vitaliteit en mentale gezondheid in organisaties

Herken je een medewerker met mentale gezondheidsproblemen? En hoe kun je dit benaderen?
Vitaliteit en mentale gezondheid spelen een belangrijke rol in het open staan van mensen voor nieuwe ontwikkelingen en het zichzelf (blijvend) ontwikkelen.
Als er psychische problemen spelen, kan dit negatieve gevolgen hebben voor het werkplezier en de productiviteit van medewerkers. Ook is het veelal een belemmerende factor voor leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. Het is zaak dat werkgevers deze problematiek erkennen, herkennen en proberen hierin, samen met de betrokken werknemer, een proactieve rol op zich te nemen.
Op 23 september 2021 organiseert het Platform kennisdeling Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie, in nauwe samenwerking met Gezond010, een kennissessie over dit thema.
Tijdens de digitale kennissessie, die is gepland van 14.00 – 16.00 u, zullen wij eerst de verbintenis tussen Gezond010 en het Platform kennisdeling LLO en SI toelichten. Daarna gaan we dieper in op de mentale gezondheid van medewerkers: wat is het, hoe omvangrijk is het, heeft Corona gevolgen en welk recent onderzoek is beschikbaar? Ook laten wij werkgevers aan het woord, die hun aanpak delen. En Maskerclass zal vertellen hoe zij werkgevers en werknemers kunnen ondersteunen, om het thema depressie bespreekbaar te maken.
Geïnteresseerd en werkgever / ondernemer dan wel anderszins betrokkene uit de regio Rotterdam-Rijnmond? Geef je dan nu alvast op via onderstaande link.
Graag (virtueel) tot ziens op 23 september!

Datum

23 sep, 2021
Verlopen!

Tijd

14:00 - 16:00
Platform kennisdeling Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie

Organisator

Platform kennisdeling Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie
Email
llo.si@leerwerkakkoord.nl

Spreker

  • Sophie Schmeets
    Sophie Schmeets
    Oprichter Maskerclass

    Sophie Schmeets richtte in 2018 Maskerclass op.
    Maskerclass is een verfrissend en effectief concept om depressie bespreekbaar te maken. Sophie creëert een veilige setting waarin deskundigen hun ervaringen en kennis op interactieve wijze delen met het publiek. Zo leren we samen wat een depressie is, de verschillende oorzaken die er zijn en hoe je iemand het beste helpt. Praten is de eerste stap en alleen samen doorbreek je het taboe.

Shopping Basket