Stedin kan via HalloWerk meer vrouwen in de techniek aannemen

Volgens Stedin teamleider Marloes van Diffelen zijn we sociaal geprogrammeerd om te denken dat monteurs mannen zijn. “Vaak denken mensen dat het werk in de techniek zwaar is voor vrouwen en dat het continue fysieke inspanning vereist. Terwijl er in de techniek sprake is van vergrijzing en het erg moeilijk is om technisch personeel.

In de doelgroep Banenafspraak zijn er voldoende waardevolle handen te vinden die nu aan de slag kunnen bij Stedin. “Voor het leerwerktraject klas van januari wilde ik daarom een klas vol met dames. Op dit moment doen zeven dames mee aan dit leerwerktraject.

Video afspelen

Via uitzendbureaus lukte het niet om geschikte vrouwelijke deelnemers te vinden. Daarom besloot Marloes in te loggen op online matchingsplatform HalloWerk. “Ik heb gezocht naar voornamen van vrouwen en gefilterd op profielen waarbij ze aangaven dat er interesse is voor technische beroepenen de vacature van Stedin met hen gedeeld. HalloWerk leverde een match met twee kandidaten.” Zij vertellen in bijgaande video waarom werken in de techniek wèl iets voor vrouwen is.