Succesvolle online workshop Sterk in je Werk! Rijnmond

In de Leerwerkakkoorden zetten we ons met onderwijs, overheid en ondernemers in voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt. In de technische sectoren denken we dan bijvoorbeeld aan de energietransitie en de mensen en skills die we nodig hebben om deze transitie te kunnen maken. Daarbij draait het niet alleen om het enthousiasmeren van mensen om aan de slag te gaan in de techniek, maar ook om de mensen die al in de techniek werkzaam zijn: het is belangrijk dat hun kennis en vaardigheden aan blijven sluiten bij de nieuwste ontwikkelingen, zodat we voldoende vakkrachten hebben en houden om nu en in de toekomst die belangrijke technische rollen te vervullen.

Op donderdag 25 november schoven 20 technici uit de regio Rijnmond digitaal aan om meer te weten te komen over hoe je zelf regie kunt pakken op je loopbaan. Waar liggen mijn talenten en hoe kan ik die verder ontwikkelen? En wat kan bijvoorbeeld het Opleiding- en Ontwikkelingsfonds (O&O fonds) van mijn sector hierin betekenen voor mij en mijn werkgever? Onder deskundige begeleiding gingen de deelnemers hier in kleine groepjes mee aan de slag. Waar de groep plenair bijeen kwam, waren er stellingen om op te reageren. Zo ontstond een levendige discussie over drijfveren, talenten, mogelijkheden en belemmeringen. Om te zorgen dat deelnemers ook daadwerkelijk aan de slag kunnen met de opgedane inspiratie, krijgen ze van Wij Techniek (het O&O fonds van de installatietechniek) in opvolging op de workshop een loopbaangesprek aangeboden en een scholingswaardebon.

Voor iedereen die een volgende stap in zijn of haar loopbaan wil maken kan kijken op dan eens aan het platform Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie van de Leerwerkakkoorden, of neem contact op met het Leerwerkloket Rijnmond om meer te weten te komen over welke instrumenten er zijn op dit gebied. Kijk voor meer informatie op de site van Leerwerkloket Rijnmond.