Succesvolle start nieuwe reeks werksessies Platform LLO en SI

Op maandag 19 september vond de aftrap plaats van een nieuwe reeks werksessies vanuit het Platform Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie. Enthousiaste deelnemers vanuit verschillende organisaties gingen aan de slag met hun leercultuur en Leven Lang Ontwikkelen.

‘Daarbij inspireerden ze elkaar, maar ze gingen ook nog een stap verder,’ vertelt projectleider Emilie van de Loo. ‘Door elkaar te interviewen werden al concrete stappen gezet richting het opzetten van actieplannen om de leercultuur te verbeteren. Mooi om te zien!’

Van en met elkaar leren

Het Platform Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie wil bedrijven en ondernemers van en met elkaar laten leren. ‘Dit jaar werken we samen met werkgeversvereniging AWVN,’ zegt Emilie. ‘We bieden ondernemers en bedrijven de mogelijkheid om een scan in te vullen. Zo kunnen ze een beeld krijgen van de status van de leercultuur binnen hun organisatie. De uitkomsten van de scan zijn dan het vertrekpunt voor een actie- of verbeterplan. Ook bespreken we praktijkvoorbeelden uit het mkb en werken we interactief aan een eigen ontwikkelagenda. Na de drie sessies kunnen de deelnemers in hun eigen organisatie verder met de opgestarte initiatieven.’

Intersectorale bijeenkomsten

De werksessies zijn er voor ondernemers, werkgevers, lijnmanagers en HR- en opleidingsprofessionals, die zijn gevestigd in de regio Rotterdam-Rijnmond. De bijeenkomsten worden gehouden in kleine groepen van 8 tot 10 personen. De werksessies zijn intersectorale bijeenkomsten, waarbij je leert van andere sectoren en je netwerk verbreedt.

Doe je mee? Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de derde groep, die start op maandag 31 oktober. Een traject bestaat uit drie werksessies van elk 2 uur. Aanmelden kan via deze link.