Werkoffensief, Slagvaardig naar Werk! Ook in 2021!

Met het MKB-Werkoffensief zet MKB Rotterdam-Rijnmond zich samen met de gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Nissewaard, actief in om MKB ondernemers en werkzoekenden bij elkaar te brengen. Door jobcoaching, omscholing en bijscholing een fundamenteel onderdeel te laten zijn binnen dit MKB Werkoffensief, wordt de kans op een duurzame plaatsing vergroot en wordt de mismatch op de arbeidsmarkt aangepakt.
Succesvolle aanpak
Sinds de start op 14 mei 2019 hebben zich inmiddels meer dan 50 partners aangesloten bij het MKB Werkoffensief en gaan we gestaag richting de 200 werkzoekenden die dankzij het MKB Werkoffensief een plaats hebben gevonden op de arbeidsmarkt.
Het succes van het MKB Werkoffensief ligt besloten in gekozen nauwe samenwerking tussen de (regio)gemeente(n), de onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. En natuurlijk het feit dat wij echt met de MKB-ondernemers in gesprek gaan. En dat gaat verder dan het alleen in kaart brengen of het invullen van de vacatures.” aldus Peter Nagelkerke, projectleider LWA MKB , “Wat we ook willen horen is welke ondersteuning of begeleiding de ondernemer verder nodig heeft om de vacatures duurzaam in te vullen, maar ook welke groeimogelijkheden ze voor zichzelf als ondernemer zien in de regio en hoe we hen daarbij kunnen assisteren. En dit continueren we ook in 2021, want de coronacrisis en de huidige situatie op de arbeidsmarkt vraagt om een structurele en gecoördineerde aanpak om werkloosheid te bestrijden.”

Werk XL
Een van de aangesloten werkgevers bij het MKB Werkoffensief is Werk XL uit Rotterdam. Werk XL is de werving-, selectie- en opleidingsspecialist voor verkeer en veiligheid in Rotterdam. Van verkeersregelaars tot beveiligers. Hun doel is om zoveel mogelijk mensen een kans te geven op de arbeidsmarkt. En als het nodig is, geven zij mensen ook graag een tweede kans en bieden maatwerkoplossing voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt eventueel via het invullen van SROI of de banen-afspraak. Dankzij de beste opleiders, een uitgebreid zakelijk netwerk en een eigen opleidingsruimte, kunnen zij het hele jaar door kandidaten opleiden en een arbeidscontract bieden. Werk XL is sinds juli 2019 aangesloten bij het MKB Werkoffensief en maakt daarbij gebruik van het matchingsplatform HalloWerk. Reden voor Peter Nagelkerke om weer eens langs te gaan bij Frank van Haren, directeur Werk XL, om de ervaringen tot nu toe te peilen.
Wij bemiddelen en leiden zelf werkzoekenden op voor vacatures in de regio Rijnmond. Dat doen we al ruim 15 jaar. Jaarlijks bemiddelen we 60 mensen naar werk. In dit corona jaar – waar alles even stil lag – toch ook nog 40 werkzoekenden. We hebben ons gespecialiseerd in “100% invullen van SROI” voor werkgevers in de regio. Daarnaast heb ik dit jaar ook een deelname genomen in een eigen uitzendbureau “Mijn Uitzendpartner” met een SNA erkenning. Hierdoor kunnen we werkgevers nog beter en flexibel bedienen” aldus Frank, ”De aanpak van het MKB Werkoffensief spreekt ons erg aan. Een eigen contactpersoon, korte communicatielijnen, duidelijkheid vooraf en het gebruik van het matchingsplatform HalloWerk zijn voor ons erg belangrijk geweest in onze keuze voor het MKB Werkoffensief.”
Sinds deelname aan het MKB Werkoffensief heeft Werk XL meer dan 10 kandidaten kunnen opleiden als verkeersregelaar. Voor 2021 hopelijk nog meer kandidaten omdat Werk XL ook zal uitbreiden naar andere branches en weer twee opleidingsgroepen verkeersregelaars per maand op zal leiden!
Brigitte Mers is een goed voorbeeld van iemand die de kans heeft gekregen én gegrepen om opgeleid te worden als verkeersregelaar. Werk dat ze nooit eerder had gedaan, maar uitstekend bevalt. “Leuke collega’s, afwisselend werk en zorgen dat bestuurders mijn bevelen opvolgen “ grapt de goedlachse Brigitte.
Brigitte is alleenstaande moeder en heeft lang voor haar zoontje gezorgd en vrijwilligerswerk gedaan voordat ze bij Werk XL kwam. Veertien jaar zonder betaald werk maar nu een opleiding met een baangarantie. Ze is nu al meer dan 1 jaar in dienst bij Mijn Uitzendpartner en ze gaat voorlopig niet meer weg. Elke dag gaat ze met plezier aan de slag en heeft door haar werk al heel veel plaatsen in Nederland gezien. Ze is ervan overtuigd dat veel meer vrouwen dit werk kunnen doen. Dat is ook haar drijfveer: om dit dagelijks te laten zien.
Reactie kandidaat
“Meer vrouwen kunnen dit werk ook!”
Brigitte haar ambitie is om nog verder te groeien en meer certificaten te halen om nog beter in haar werk te worden. Gelukkig kan dat bij Mijn Uitzendpartner / Werk XL. “Ze helpen mij ook met van alles. Bij mijn schulden of als ik even krap zit. Dat is fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat.”
Meer weten over Werk XL? Neem dan contact op met Frank van Haren van Werk XL op 010 420 66 22 of via fvh@werkxl.nl
Ook geïnteresseerd in het MKB Werkoffensief en HalloWerk? Neem gerust contact met ons op! Kijk voor meer informatie op mkbwerkoffensief.nl en hallo-werk.nl